Zapraszamy Państwa serdecznie do zapoznania się z ofertą naszych win. Tworzymy wina z ręcznie zbieranych oraz selekcjonowanych owoców, które są niepowtarzalne i unikatowe. Nie są to wina produkcji masowej. Nie stosujemy szeroko pojętej chemii winiarskiej. Każde nasze wino to w pewnym sensie dzieło, nad którym pracujemy cały rok. Na etapie ich tworzenia dokładamy wielu starań zarówno, by oddać indywidualny charakter szczepów, jak i wyjątkowość tego miejsca. Każde z nich jest pełne naszych emocji, marzeń i pasji.
OFERTA - WINO
„Miejsce łączące w sobie to co lubimy najbardziej. Dobre wino i dobre sny.”CORYLUS
WINO PÓŁWYTRAWNE | BIAŁE
Wino półwytrawne białe 14% poj. 750ml
Winnica położona w południowej części Polski u podnóża malowniczych Beskidów.
Wino białe, wytrawne, rześkie, lekko musujące o nutach cytruowych, świeże z lekką goryczką na finiszu. O zapachu brzoskwiń, gruszki oraz jaśminu. W ustach dobrze zbudowane i zrównoważone, o przyjemnej kwasowości i grejpfrutowym smaku. Podawać do białego mięsa, ryb, makaronów i serów.
Miejsce wytworzenia: Radziechowy, wyprodukowano w Polsce.
Owoce zbierane i selekcjonowane ręcznie.
Podawać w temperaturze 8-12 °C.
Zawiera siarczyny.
60.00zł
ALNUS
WINO WYTRAWNE | BIAŁE
Wino wytrawne białe alk. 13% poj. 750ml
Winnica położona w południowej części Polski u podnóża malowniczych Beskidów.
Eleganckie białe wino o wyraźnych owocowych aromatach gujawy i grejpfruta, okraszonych nutą orzechową, leżakujące na osadzie drożdżowym. W ustach przyjemnie gładkie, dobrze zbudowane.
Podawać do sałatek, owoców morza, białych mięs w sosach słodko-kwaśnych.
Miejsce wytworzenia: Radziechowy, wyprodukowano w Polsce.
Owoce zbierane i selekcjonowane ręcznie.
Podawać w temperaturze 8-12 °C.
Zawiera siarczyny.
60.00zł
TILIA
BIAŁE PÓŁWYTRAWNE
Wino półwytrawne białe 14% poj. 750ml
Winnica położona w południowej części Polski u podnóża malowniczych Beskidów.
Wino białe, wytrawne o charakterystycznych kwiatowych aromatach. W smaku wyczuwalne muszkatowe smaki. Podawać jako aperitif, do przystawek, lekkich sałatek, wędzonych ryb, słodkich warzyw, krewetek oraz do dać nieco ostrych i orientalnych.
Miejsce wytworzenia: Radziechowy, wyprodukowano w Polsce.
Owoce zbierane i selekcjonowane ręcznie.
Podawać w temperaturze 8-12 °C.
Zawiera siarczyny.
60.00zł
FAGUS
WINO WYTRAWNE | CZERWONE
Wino wytrawne czerwone alk 12% poj. 750ml
Winnica położona w południowej części Polski u podnóża malowniczych Beskidów.
Wino czerwone wytrawne o intensywnym rubinowym kolorze. Wyczuwalne owocowe smaki wiśni, maliny i czerwonej porzeczki.
Podawać do serów, wędlin, czerwonego mięsa oraz dziczyzny.
Miejsce wytworzenia: Radziechowy, wyprodukowano w Polsce.
Owoce zbierane i selekcjonowane ręcznie.
Podawać w temperaturze 14-18 °C.
Zawiera siarczyny.
80.00zł
QUERCUS
WINO WYTRAWNE | CZERWONE
Wino wytrawne czerwone alk. 13% poj. 750ml
Winnica położona w południowej części Polski u podnóża malowniczych Beskidów.
Wino czerwone o aksamitnej strukturze, wyczuwalne smaki dojrzałych czereśni, jeżyn oraz czarnej porzeczki.
Podawać do serów, wędlin, grzybów oraz cielęciny.
Miejsce wytworzenia: Radziechowy, wyprodukowano w Polsce.
Owoce zbierane i selekcjonowane ręcznie.
Podawać w temperaturze 14-18 °C.
Zawiera siarczyny.
80.00zł
ROSA
RÓŻOWE WYTRAWNE
Wino wytrawne różowe alk 12% poj. 750ml
Wino różowe wytrawne o przyjemnych owocowych aromatach malin, truskawek oraz wiśni. Wytrawny styl i orzeźwiający charakter oraz zbalansowana kwasowość powodują, że jest to znakomity wybór na letnie upalne dni. Podawać do sałatek, drobiu oraz warzyw.
Miejsce wytworzenia: Radziechowy, wyprodukowano w Polsce.
Owoce zbierane i selekcjonowane ręcznie.
Podawać w temperaturze 8-10 °C.
60.00zł
ROSA
RÓŻOWE PÓŁWYTRAWNE
Wino półwytrawne różowe alk 14% poj. 750ml
Wino różowe półwytrawne o przyjemnych owocowych aromatach malin, truskawek oraz wiśni. Przyjemne wino o delikatnej kwasowości to świetny wybór dla koneserów win półwytrawnych. Podawać jako aperitif, do przystawek, makaronów oraz deserów.
Miejsce wytworzenia: Radziechowy, wyprodukowano w Polsce.
Owoce zbierane i selekcjonowane ręcznie.
Podawać w temperaturze 8-10 °C.